Kanten

Maref beschikt over diverse zeer hoogwaardige en moderne kantbanken voor het kanten van metalen.

Kanten wordt ook wel zetten of plooien genoemd. Een gesneden plaat, ook wel uitslag genoemd, wordt tijdens het kanten door een bovenmes in een V-vormige ondermatrijs geduwd. Dit gebeurd met een forse druk om zo de plaat te vormen naar een gekante hoek. In deze hoek zal dan ook een buigradius ontstaan welke gerelateerd is aan de dikte van het materiaal en de gebruikte V-groef en diens bovenmes.

Meten

Kanten gebeurd bij Maref met speciale hoogwaardige tooling en kantbanken. Met deze kantbanken kunnen we, met behulp van geïntegreerde meetsystemen, tijdens het buigproces de hoeken automatisch controleren. Daar waar nodig zal de kantbank automatisch de hoeken corrigeren. Hierdoor kunnen we een zeer constante en hoge nauwkeurigheid waarborgen bij dit zeer precieze maar ook snel productie proces.

Moeilijkheden bij kanten

Onze kantbanken hebben een bereik tot 4000 mm en 350 ton. Gewichten tot 100 kg zijn op aanvraag mogelijk met onze zethulp. Ook kunnen we RVS en Aluminium kanten met zogenaamd zetlint, waardoor we geen aftekeningen krijgen in het materiaal. Dus dit is uitermate geschikt voor zichtwerk, zeker als we deze vlakke RVS en Aluminium uitslagen van tevoren hebben behandeld in onze schuurmachine.

Kanten? Neem dan contact met ons op!

Maref is dé specialist op het gebied van plaatbewerking (kanten en lasersnijden). Heb je vragen over plaatbewerking? Neem dan contact met ons op. Onze collega’s voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en bieden altijd een passend advies. Wij staan altijd voor u klaar.

Benieuwd wat MAREF
voor u kan betekenen?