Over MAREF

​Maref beschikt over nieuwe en zeer hoogwaardige machines, gecombineerd met goed opgeleide vakmensen. Deze zorgen ervoor dat het optimale uit machines wordt gehaald.

Kwaliteit- en leverbetrouwbaarheid zijn kernwaarden die ervoor zorgen dat Maref een goede partner is voor haar klanten.

Maref Machine- en Metaalwarenfabriek BV is een metaalbewerkingsbedrijf welke zich specialiseert in plaatbewerking en las- en constructiewerk. Dit gebeurd zowel handmatig als gerobotiseerd. Maref is een toonaangevend toeleverancier van producten, halffabricaten en complete constructies. Staal, RVS en Aluminium zijn de bij ons meest voorkomende materiaalsoorten.

Maref is opgericht in 1990 en heeft zich geleidelijk ontwikkeld van een kleine werkplaats met een knipschaar, Trumpf CO2 laser en 2 Safan kantbanken tot twee bedrijfshallen – met daarin een bijzonder hi-tech machinepark – van samen zo’n 8000 m2.

In 2003 is de eerste Trumatic CO2 laser gekomen (Snijdt hedendaags nog steeds), samen met 2 Safan Darley kantbanken, een ponsmachine en een knipschaar.

In 2015 is hier de eerste moderne kantbank (TruBend 5170) van Trumpf aan toegevoegd met de nieuwste software. Niet veel later in 2016 hebben de oudere machines plaats moeten maken voor een Fiberlaser en 2 kantenbanken (TruBend 5320), wederom van Trumpf. Door de enorme groei en ontwikkeling van ons bedrijf hebben wij in 2018 het machinepark nog verder uitgebreid met een Fiberlaser & STOPA magazijn en 3 Kantenbanken (TruBend 5230), welke allemaal draaien met de nieuwste software, zoals TecZone Bend en ACB hoekmeetsystemen.

Ná deze investeringen is ook het las- en constructie werk enorm gegroeid, zowel handmatig als gerobotiseerd. Inmiddels is onze lascapaciteit uitgebreid met 7 moderne las cellen en 2 lasrobots op track van Valk Welding.

Door al deze ontwikkelingen en groei als bedrijf zijnde, maar ook met onze klanten hebben besloten om deze groei door te zetten naar een nieuwe locatie, meer ruimte voor meer productie. Sinds 1 mei 2020 hebben we dan ook een uitbreiding gedaan naar Geldrop. Hier staat een splinternieuwe las hal van 4000 m2.

Momenteel opereert Maref vanuit 2 locaties:

  1. Maref Plaatbewerking te Mierlo
  2. Maref Las- en Constructiewerk te Geldrop

Benieuwd wat MAREF
voor u kan betekenen?