Metaal bewerken

Bij Maref ben je aan het juiste adres voor metaal bewerken. Wij kunnen nagenoeg alles maken wat jij maar kunt bedenken doordat wij verschillende bewerkingstechnieken gebruiken. Wij kunnen je helpen met het maken van een mooi ontwerp tot het maken van het perfecte prototype. Het uiteindelijke resultaat is dan ook een perfect afgewerkt eindproduct.

Hoe werkt metaal bewerken?

Metaal bewerken kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van jouw wensen en het vooropgestelde eindresultaat. Zo kan de techniek van het bewerken van metalen gebruikt worden om individuele onderdelen te bewerken of om grootschalige constructies te maken. Bij Maref behoren beide opties tot de mogelijkheden. 

Denk bij metaal bewerken bijvoorbeeld aan de bewerking van platen, onderdelen, profielen, werktuigen en constructies. Maref heeft alle bewerkingen onderverdeeld in twee verschillende categorieën: Lassen en Plaatwerk. Voorbeelden van verschillende bewerkingstechnieken zijn: zagen, snijden, verspanen, lassen, solderen, hechting, montage en nabewerken.  

Verschillende producten van Metaal

Bij Maref metaalbewerking kun je terecht voor plaatwerk, laswerk, metalen constructies en verspanen. Hierbij wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van aluminium, staal en roestvrij staal. Maref blinkt met name uit in de metaalbranche doordat wij met verschillende metaalsoorten, technieken en specialisaties kunnen werken en deze gecombineerd kunnen toepassen. 

Bij Maref staat de klant altijd voorop. Wij bekijken samen jouw wensen en gaan graag voor je aan de slag.

Maatwerk Metaal Bewerken

Wil je maatwerk? Dan ben je bij Maref metaalbewerking aan het juiste adres. Wij kunnen jou van A tot Z ondersteunen in al jouw wensen wat betreft metaal bewerken. Of je nu op zoek bent naar losse onderdelen of juist naar een compleet eindproduct. Van de eerste schets naar het prototype en een goed werkend eindproduct bieden wij de volledige ondersteuning. 

Technieken Voor Metaalbewerking

Er zijn verschillende technieken waarmee metaalbewerking kan worden uitgevoerd. Je kunt bij ons terecht voor allerlei verschillende lastechnieken maar ook voor bijvoorbeeld kanten, lasersnijden boren etc. Afhankelijk van de productvraag, kunnen één of meerdere verschillende technieken worden toegepast.

Ontwikkeling

Maref kan ook ondersteuning bieden in het maken van het juiste ontwerp en of de ontwikkeling van jouw gewenste producten. In onze fabrieken komt ontwerp en ontwikkeling samen en gaan wij samen op zoek naar het beste eindresultaat! We denken graag met je mee over verschillende concepten om deze vervolgens door te ontwikkelen naar een mooi ontwerp en prototype.

Kosten Metaalbewerking

De kosten van metaalbewerking worden per project berekend. Omdat we veelal toch te maken hebben met maatwerk kunnen wij dan ook geen vaste prijzen geven. De kosten worden opgebouwd op basis van de materiaalkeuze, de benodigde bewerkingstechniek(en), eventuele nabewerkingen en natuurlijk ook de oplage. 

Bedrijven die een nieuw product of onderdeel willen laten produceren steken gemiddeld een kwart van hun totaalbudget in het ontwerp en de ontwikkeling van prototypes. Dit is een investering die zichzelf terugbetaalt, omdat je hiermee voorkomt dat je in een later stadium tegen fouten aanloopt en dubbel werk uitvoert. Maref biedt graag ondersteuning bij het maken van een plan van aanpak, waarin we de kosten en baten tegen elkaar afwegen.

Metaal bewerken? Neem dan contact met ons op!

Maref is dé specialist op het gebied van lasrobots. Heb je vragen over laswerk of plaatbewerking? Neem dan contact met ons op. Onze collega’s voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en bieden altijd een passend advies. Wij staan altijd voor u klaar!

Benieuwd wat MAREF
voor u kan betekenen?