Staal Lassen

Maref is dé specialist in staal lassen. Met onze professionals kunnen wij zowel MIG/MAG lassen als TIG lassen. Daarnaast staat onze kwaliteit natuurlijk altijd voorop. Voor het lassen van staal bent u bij ons dan ook op het juiste adres.

De voordelen van Maref lasindustrie

Maref lasindustrie heeft een groot team met professionele en bekwame lassers in MIG/MAG lassen als in het TIG lassen van staal. Vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel en wij staan achter de kwaliteit die wij bieden.

Ons personeel is goed opgeleid en hebben veel ervaring in het lassen van staal. Maref beschikt over een uitgebreid en geavanceerd machinepark en dit in combinatie met de uitgebreide kennis van onze professionals en de jarenlange ervaring maakt Maref de beste partner voor al uw laswerken. 

MIG/MAG lassen van staal

MIG/MAG lassen is een specifieke lastechniek. Hierbij wordt een afsmeltende elektrode gebruikt die mechanisch wordt aangevoerd. Daarbij wordt het smeltbad beschermd door een gas. MIG/MAG lassen staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Wat het verschil maakt tussen MAG en MIG lassen van staal, zijn de gassen die gebruikt worden. Bij MAG lassen gaat het om een actief gas, bijvoorbeeld koolstofdioxide oftewel CO2. Bij MIG lassen gaat het juist om een inert gas, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium. Een inert gas reageert niet met het smeltbad en een actief gas wel. Er worden bij het lassen ook vaak mengsels gebruikt van inerte en actieve gassen. Doorgaans gaat het om menggassen met argon en CO2.

TIG lassen van staal

TIG lassen van staal is een specifieke lastechniek waarvan de afkorting staat voor Tungsten Inert Gas. De afkorting dankt zijn naam aan het Engelse woord voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van inert gas. Met TIG lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden. Veel mensen beschouwen TIG lassen als een moeilijke vorm van staal lassen, doordat het toevoegmateriaal handmatig bijgemengd moet worden. Een andere techniek dus dan staal lassen met een beklede elektrode en het MIG/MAG lassen. TIG lassen wordt vooral gebruikt voor RVS en staal. Het wordt ook gebruikt voor andere metalen met een dunne plaatdikte, omdat daarbij de lassnelheid vrij laag is.

Staal lassen? Neem dan contact met ons op!

Maref is dé specialist op het gebied van staal lassen en plaatbewerking (kanten en/of lasersnijden). Heb je vragen over laswerk of plaatbewerking? Neem dan contact met ons op. Onze collega’s voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en bieden altijd een passend advies. Wij staan altijd voor u klaar.

Benieuwd wat MAREF
voor u kan betekenen?