Lasmallen

Lasmallen zijn van cruciaal belang in het lasproces omdat de las enkel succesvol uitgevoerd kan worden bij een goede positionering van het materiaal. De lasmal zorgt voor deze positionering. Daarnaast draagt de eenvoud van de lasmal bij aan het verkorte van het productieproces. Hoe minder tijd een operator nodig heeft om de lasmal te positioneren hoe eerder het productieproces kan starten.

Positionering

De positionering van de onderdelen in het lasproces is bepalend voor het eindresultaat waardoor we veel aandacht besteden aan het ontwikkelen van de juiste lasmallen voor uw productie. De juiste lasmal zorgt er namelijk voor dat de productdelen juist gepositioneerd worden en kunnen de maatvoeringen gewaarborgd worden. Daarnaast zorgt de juiste lasmal er ook voor dat er op correcte wijze omgegaan kan worden met extreme vervormingen of lange lassen en kan deze dienen als verkoeling tegen kromtrekken.  

Waar houden we rekening mee?

  • Moeten er functies worden geïntegreerd
  • Wat zijn de constructieve mogelijkheden
  • Wat is het aantal producten waarvoor de lasmal benodigd is
  • Ergonomie op gebied van bedieningsgemak
  • Verwachte kosten 

Opzoek naar lasmallen? Neem dan contact met ons op!

Maref is dé specialist op het gebied van lasmallen. Heb je vragen over laswerk of plaatbewerking? Neem dan contact met ons op. Onze collega’s voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en bieden altijd een passend advies. Wij staan altijd voor u klaar.

Benieuwd wat MAREF
voor u kan betekenen?