Aluminium Lassen

Maref is ook dé specialist op het gebied van aluminium lassen. Wij helpen uw bedrijf dan ook graag verder met onze ervaring en expertise op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking. Dankzij onze jarenlange ervaring beschikken wij over alle expertise en deskundigheid op het gebied van aluminium lassen. 

Onze specialisten zijn gespecialiseerd in het lassen van diverse soorten aluminium. Er kunnen diverse lastechnieken worden gebruikt voor aluminium lassen welke wij hier verder toelichten. 

Waarom kiezen voor aluminium?

Aluminium is een zeer geschikt materiaal voor diverse toepassingen, aluminium is licht in gewicht en erg sterk. Daarnaast is het, buiten zuurstof en silicium, het meest voorkomende element op aarde. Aluminium bestaat uit een verbinding met andere elementen. In de meeste gevallen bestaat de verbinding van aluminium uit aluinaarde, wat voorkomt in bauxiet. Een extra voordeel van aluminium ten opzichte van staal is dat het minder snel roest.

Onze lasapparatuur voor aluminium lassen

Voor aluminium lassen gebruiken wij professionele TIG en MIG/MAG lasapparatuur. Deze aluminium lasapparaten zijn voorzien van pulse functies en zoals je van ons mag verwachten van de hoogste kwaliteit. Door middel van de pulse functies kan er gemakkelijk gepulseerd worden tussen basis- en piekstroom. Zo is er piekstroom nodig om door de bovenste laag van aluminium heen te branden. Hierbij is het mogelijk dat het smeltpunt van aluminium wordt bereikt. Andere lagen van aluminium vereisen weer een lagere stroomhoeveelheid. Doordat aluminium lassen zo complex is, vereist dit kwalitatief goede aluminium lasapparatuur en een professionele lasser.

Onze verschillende lastechnieken

Er kunnen verschillende lastechnieken worden gebruikt voor aluminium lassen. Elke verschillende lastechniek is geschikt voor andere producten en toepassingen. Daarnaast heeft elke lastechniek haar eigen kenmerken en kwaliteiten. Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste lastechniek. Op basis van het product en materiaal dat u wenst kunnen wij u adviseren welke lastechniek het beste aansluit op uw wensen.

MIG-lassen aluminium

Je hebt bij aluminium lassen de keuze uit twee verschillende technieken. In tegenstelling tot TIG-lassen van aluminium kan er ook gekozen worden voor het pulserend MIG-lassen van aluminium. MIG-lassen heeft als voordeel dat het in vrijwel alle posities toepasbaar is. Daarnaast is de warmte inbreng met pulserend MIG lassen minder waardoor de producten minder vervormen tijdens het lassen. Een ander verschil met TIG-lassen is dat deze techniek een zeer snelle lassnelheid heeft, waardoor het laswerk veel sneller klaar is. 

Het nadeel is echter dat MIG-lassen van aluminium moeilijker beheersbaar is. Onze specialisten kijken uiteraard per opdracht welke lastechniek geschikt is.

TIG-lassen aluminium

TIG-lassen, ook wel Tungsten Inert Gas lassen, is zeer geschikt voor nauwkeurig laswerk. Met deze lastechniek worden twee delen aan elkaar gesmolten, met of zonder toevoegingsmateriaal. Door middel van TIG-lassen kunnen wij een zeer hoge kwaliteit laswerk bieden, waarbij het werk perfect en mooi afgewerkt wordt. Onze lassers beheersen het volledige TIG-lasproces, welke in alle posities toepasbaar is. Tot slot biedt TIG-lassen een goede bescherming tegen oxidatie. De voordelen van TIG-lassen zijn:

  • Hoge laskwaliteit
  • In alle posities toepasbaar
  • Goede bescherming tegen oxidatie
  • Hoge inschakelduur
  • Geen vorming van slak

Het TIG-lassen en pulserend MIG-lassen van aluminium wordt voornamelijk toegepast op dunne platen. Het gebruik van aluminium neemt steeds meer toe, vanwege de voordelen dat aluminium plaatmateriaal biedt. Dit resulteert in een groeiende vraag naar aluminium laswerk, waar onze specialisten u graag bij helpen.

Aluminium lassen? Neem dan contact met ons op!

Maref is dé specialist op het gebied van aluminium lassen. Heb je vragen over laswerk of plaatbewerking? Neem dan contact met ons op. Onze collega’s voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en bieden altijd een passend advies. Wij staan altijd voor u klaar.

Benieuwd wat MAREF
voor u kan betekenen?