Lassen

Maref is de partner voor hoogwaardig lassen. We hebben ons gespecialiseerd in het lassen van staalrvs en aluminium. Onze medewerkers zijn opgeleid en gecertificeerd volgens de standaarden van het Nederlands Instituut voor Lastechniek ( NIL ). Hiermee hebben we de juiste papieren om producten te lassen volgens de gevraagde eisen.

Lascapaciteit

Maref beschikt over een zeer ruime lasfabriek welke capaciteit heeft om naast het robotlassen ook handmatig producten te lassen van zeer klein tot 7500×4000 mm (4T). Onze laslocaties beschikken over lastafels met zeer hoogwaardige opspantooling en lasmachines. Hiermee kunnen we kleinere series maar ook grote series zeer constant en efficiënt produceren. Lassen doen we volgens het MIG/MAG en/of TIG lasprincipe.

Laskwaliteit

Kwaliteit leveren is een kernwaarde van Maref. Om te garanderen dat we onze producten volgens de hoge standaarden leveren voeren we product controles uit op zowel maatvoering als laskwaliteit.

Ook kunnen we lasproeven uitvoeren om de inbrandingen te garanderen. Te samen met onze gekwalificeerde medewerkers zorgen we er voor dat we de producten lassen conform de lasnormen op de tekeningen.

Efficiëntie

Door gebruik te maken van uitsluitend de beste lasapparaten, materialen, tooling en goed opgeleide vakmensen kunnen we zeer efficiënt en hoogwaardig lassen. Hiermee kunnen we tegen een zeer goede TCO ook een zeer hoogwaardige kwaliteit leveren.

Wat is Lassen?

Lassen is een veelgebruikte techniek om materialen te verbinden door middel van druk en warmte. Deze techniek wordt met name in de metaalbewerking en werktuigbouwkunde gebruikt. Tijdens het laswerk wordt het plaatmateriaal op de verbindingsplaats verwarmd totdat deze zich in vloeibare of deegachtige vorm bevindt. Tijdens deze opwarming, veelal veroorzaakt door een elektrische vlamboog, wordt nieuw materiaal toegevoegd. Dit materiaal heet de lasdraad. Lassen zorgt voor aanvullend materiaal tussen de te verbinden delen, waardoor een krachtige verbinding ontstaat.

Lassen van constructies en plaatwerk is een specialistisch beroep. Er zijn veel variabelen die invloed hebben op de kwaliteit. Het is belangrijk niet meer te lassen dan noodzakelijk. Er zijn veel technieken, waaronder kanten/zetten, waarbij plaatmateriaal gebogen wordt in de juiste hoeken. Hierdoor kunnen constructies uit relatief weinig platen gelast worden.

Hoogwaardig laswerk begint op de werkvoorbereiding. Het doorrekenen van de las en het aangeven van lassen op de tekening is belangrijk. Deze lasaanduidingen zijn vastgelegd in normen.

Maref is dé specialist voor al uw laswerk. Ontdek onze mogelijkheden voor gecertificeerd lassen!

Uw partner voor al uw laswerk!

Maref is dé specialist op het gebied van lassen en plaatbewerking (kanten en/of lasersnijden). Heb je vragen over laswerk of plaatbewerking? Neem dan contact met ons op. Onze collega’s voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en bieden altijd een passend advies. Wij staan altijd voor u klaar.

Benieuwd wat MAREF
voor u kan betekenen?