Lassen

Maref is de partner voor hoogwaardig lassen. We hebben ons gespecialiseerd in het lassen van staalrvs en aluminium. Onze medewerkers zijn opgeleid en gecertificeerd volgens de standaarden van het Nederlands Instituut voor Lastechniek ( NIL ). Hiermee hebben we de juiste papieren om producten te lassen volgens de gevraagde eisen.

Lascapaciteit

Maref beschikt over een zeer ruime lasfabriek welke capaciteit heeft om naast het robotlassen ook handmatig producten te lassen van zeer klein tot 7500×4000 mm (4T). Onze laslocaties beschikken over lastafels met zeer hoogwaardige opspantooling en lasmachines. Hiermee kunnen we kleinere series maar ook grote series zeer constant en efficiënt produceren. Lassen doen we volgens het MIG/MAG en/of TIG lasprincipe.

Laskwaliteit

Kwaliteit leveren is een kernwaarde van Maref. Om te garanderen dat we onze producten volgens de hoge standaarden leveren voeren we product controles uit op zowel maatvoering als laskwaliteit.

Ook kunnen we lasproeven uitvoeren om de inbrandingen te garanderen. Te samen met onze gekwalificeerde medewerkers zorgen we er voor dat we de producten lassen conform de lasnormen op de tekeningen.

Lasmaterialen

Bij Maref kunnen we verschillende soorten materialen lassen, zoals staal, aluminium, RVS, etc. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en vereist een ander type lasproces. Zo is TIG lassen bijvoorbeeld zeer geschikt voor het lassen van dunne aluminium platen, terwijl elektrodelassen wordt gebruikt voor het lassen van dikker staal. We weten dan ook precies hoe we ieder project moeten aanpakken.

Maref Geldrop - Metaalbewerking - staal lassen

Lasapparatuur

Maref maakt gebruik van verschillende soorten lasapparatuur, zoals MIG/MAG lasapparatuur, TIG lasapparatuur en elektrodelasapparatuur. Deze lasapparatuur wordt gebruikt voor verschillende toepassingen en kan worden aangepast aan de specifieke eisen van het project. We beschikken ook over geavanceerde lasrobots om laswerkzaamheden nog nauwkeuriger en sneller uit te voeren.

Efficiëntie

Door gebruik te maken van uitsluitend de beste lasapparaten, materialen, tooling en goed opgeleide vakmensen kunnen we zeer efficiënt en hoogwaardig lassen. Hiermee kunnen we tegen een zeer goede TCO ook een zeer hoogwaardige kwaliteit leveren.

Veiligheid

Veiligheid is erg belangrijk bij het lassen, aangezien het lassen gepaard gaat met hete metalen en vlammen. Er kunnen gevaarlijke gassen vrijkomen tijdens het lasproces. Daarom werken we in een goed geventileerde ruimte. Het is ook belangrijk om beschermende kleding te dragen, zoals leren handschoenen en een overall. Maref beschikt over de juiste veiligheidsmaatregelen om jouw project tot een succes te maken.

Maref Lasindustrie - Lassen 2

Wat is Lassen?

Lassen is een veelgebruikte techniek om materialen te verbinden door middel van druk en warmte. Deze techniek wordt met name in de metaalbewerking en werktuigbouwkunde gebruikt. Tijdens het laswerk wordt het plaatmateriaal op de verbindingsplaats verwarmd totdat deze zich in vloeibare of deegachtige vorm bevindt. Tijdens deze opwarming, veelal veroorzaakt door een elektrische vlamboog, wordt nieuw materiaal toegevoegd. Dit materiaal heet de lasdraad. Lassen zorgt voor aanvullend materiaal tussen de te verbinden delen, waardoor een krachtige verbinding ontstaat.

Lassen van constructies en plaatwerk is een specialistisch beroep. Er zijn veel variabelen die invloed hebben op de kwaliteit. Het is belangrijk niet meer te lassen dan noodzakelijk. Er zijn veel technieken, waaronder kanten/zetten, waarbij plaatmateriaal gebogen wordt in de juiste hoeken. Hierdoor kunnen constructies uit relatief weinig platen gelast worden.

Hoogwaardig laswerk begint op de werkvoorbereiding. Het doorrekenen van de las en het aangeven van lassen op de tekening is belangrijk. Deze lasaanduidingen zijn vastgelegd in normen.

Maref is dé specialist voor al uw laswerk. Ontdek onze mogelijkheden voor gecertificeerd lassen!

Uw partner voor al uw laswerk!

Maref is dé specialist op het gebied van lassen en plaatbewerking (kanten en/of lasersnijden). Heb je vragen over laswerk of plaatbewerking? Neem dan contact met ons op. Onze collega’s voorzien u geheel vrijblijvend van informatie en bieden altijd een passend advies. Wij staan altijd voor u klaar.

Benieuwd wat MAREF
voor u kan betekenen?