Kwaliteit

Het leveren van kwaliteit volgens de eisen van onze klanten is een van de kernwaarden van Maref.

Gekwalificeerde medewerkers

Ons team bestaat uit technisch geschoold en gekwalificeerde medewerkers welke iedere dag bezig zijn om efficiënt een hoogwaardig en kwalitatief product te maken voor onze klanten. We zorgen dat iedereen up to date is met de nieuwste software, certificeringen en processen om te zorgen dat we altijd vooruit lopen op de nieuwste ontwikkelingen en eisen van onze industrie.

Programma’s

Om producten te produceren, gebruiken we onze zeer hoogwaardige en moderne machines en gebruiken we diverse bijbehorende software pakketten welke de aangeleverde files omzetten naar bruikbare en hoogwaardige productie programma’s. Met deze programma’s zorgen we er voor dat de machines direct bekend zijn met de juiste instellingen en zorgen we dat de productie precies zo wordt uitgevoerd zoals het product dat wenst. Tevens kunnen we hierdoor gebruik maken van de mogelijkheid dat onze machines ook de metingen van de producten doen en pas het product vrijgeven als deze is gecontroleerd en voldoet aan de maatvoering zoals op tekening gevraagd.

ERP

Naast het gebruik van productie software, werken wij ook volgens vastgestelde processen welke we volgens ons uitgebreide ERP pakket, genaamd MKG, worden uitgevoerd. Onze orders worden voorzien van alle benodigde bewerkingsstappen en controlestappen en worden per processtap uitgevoerd en vastgelegd. Hierdoor ontstaat er een vast werkwijze en hebben we de mogelijkheid om een database te bouwen met alle info behorende bij uw product. Dit voorkomt het repeteren van fouten en zorgt dat we continue bezig zijn met verbeteren en kwaliteit verhogen.

Productcontrole en procescontrole

Ondanks de perfecte wijze van produceren voeren we toch controles uit om uit te sluiten dat er een product niet voldoet aan de specificatie. We hanteren hierbij een controleproces welke we uitvoeren volgens het principe van 1e product controle, steekproefcontrole op 30% van de serie, en eindcontrole. Vinden we desondanks toch nog een afwijking, dan lossen we dit probleem op volgens de 8D methode. De 8D methode is bedoeld voor het structureel oplossen van problemen op het gebied van product- en procesverbetering.

Metingen

Onze metingen worden uitgevoerd door onze kwaliteitscontroleur. Dit gebeurd altijd volgens de boven genoemde procedure. Om deze metingen uit te voeren gebruiken we naast conventioneel meetgereedschap ook een zogenaamde 3D meetarm en 3D scanner. Hiermee kunnen we complexe producten meten op 0.05 mm nauwkeurig. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om de producten ook volledig te scannen en hiermee binnen een paar minuten een product volledig in 3D te meten en een meetrapport te genereren.

TCO

Door onze processen te borgen en kwaliteit te garanderen zorgen we er voor dat we een goede TCO bieden aan onze klanten en hiermee stilstanden en kwaliteitsissues voorkomen.

Benieuwd wat MAREF
voor u kan betekenen?